Суперзвездата на Голдън Стейт Уориърс и НБА Стеф Къри е с растежение в лявото коляно и ще е аут за неопределено време, твърдят първите информации по отношение на контузията на играча. 

Гардът пострада в мача срещу Бостън през изминалата нощ, когато при една ситуация Маркъс Смарт се хвърли за спорна топка и затисна крака му с тялото си. 

Добрите новини са, че направените тестове не са показали структурно нараняване или сериозна травма, но въпреки това се очаква Къри да пропусне остатъка от редовния сезон. 

На този етап очакванията са, че той ще бъде на линия за старта на плейофите, които стартират на 16 април, така че при това положение Къри ще отсъства поне месец. 

Стеф ще премине нови тестове при известния специалист Др. Ричард Феркъл, след което ще има по-голяма яснота относно състоянието му. 

Баскетболистът има средно по 25,5 точки, 5,2 борби, 6,3 асистенции и по 4,5 вкарани тройки средно на мач, а Голдън Стейт води битка за място в Топ 4 на Запад. Уориърс са трети с показатели от 47-23, като изостават минимално от Мемфис (48-22) и имат известно предимство пред Юта и Далас, които са с по 43-26, докато Денвър е с 42-28.